Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-09@06:28:29 GMT

ذینفعان در برابر خصوصی سازی مقاومت می‌کنند

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۳۶۲۴

ذینفعان در برابر خصوصی سازی مقاومت می‌کنند

رییس کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی گفت: موافقان اقتصاد دولتی افرادی هستند که برای حفظ منافع خود در مقابل خصوصی سازی مقاومت می‌کنند.

به گزارش روز شنبه ایران اکونومیست، سید شمس‌الدین حسینی در نشست تخصصی ارزیابی عملکرد خصوصی‌سازی شرکت‌های دولتی اظهارداشت: ارزیابی خصوصی سازی در ایران به صورت ایدئولوژیک است و خصوصی سازی مخالفانی هم دارد که در این مسیر سنگ اندازی‌هایی کردند، در حدی که به شرکت‌ها اجازه مدیریت هزینه نمی‌دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: در کشور بسیاری معتقدند اقتصاد دولتی خوب است در برابر موفقیت خصوصی سازی مخالفت می‌کنند در حالیکه باید ارزیابی عملکرد براساس اصلاح روند باشد.

این نماینده مجلس بیان کرد ارزیابی عملکرد شرکت‌های واگذار شده حاکی از این است که واگذاری‌ها به مراتب وضعیت بهتری دارد و مخالفان سعی دارند این موضوع را وارونه جلوه دهند. 

وزیر اسبق اقتصاد گفت: ارزیابی خصوصی سازی باید صنعت به صنعت و دوره به دوره متفاوت باشد تا نتیجه بهتری به دست آید و نیاز داریم به جنبه‌های نهادی و در امر خصوصی سازی به اصلاح نهادی توجه ویژه‌ای داشته باشیم. 

در خصوصی‌سازی به دنبال کارآفرینانی باشیم که اهلیت دارند

در این نشست جعفر عسگری کارشناس اقتصادی نیز گفت: بهره‌وری گمشده اصلی اقتصاد کشور است و ارزشی برای آن قایل نیستیم . 

وی ادامه داد: تعریف ساده بهره وری یعنی انجام کار درست به روش صحیح. خصوصی سازی کار درستی است اگر به روش درستی انجام شود.

وی تاکید کرد: کشور ما در خصوصی سازی موفق بوده است اما با رفع موانع تولید می‌توانست عملکرد بهتری داشته باشد . 

وی با اشاره به اینکه باید به سراغ کارآفرینانی رفت که اهلیت دارند، ابراز داشت: رکن اصلی در خصوصی سازی ارزش افزوده است. جبران خدمات، مالیات، استهلاک و سود. اگر شرکتی بعد از خصوصی سازی ارزش افزوده ایجاد کند، نفع ملی هم حاصل خواهد شد.

عسگری با بیان اینکه اهلیت گمشده اصلی واگذاری‌هاست افزود: واگذاری شرکت‌ها در دوره‌ها گذشته به افرادی بود که اهلیت لازم را نداشتند و در مقابل سرمایه بالایی داشتند. 

وی ادامه داد: در ارزیابی شرکت‌ها باید معیار ارزش افزوده شرکت و بنگاه‌ها جایگزین ابزار مالی باشد. 

دولت در بنگاهداری دخالت نکند

حسن خوشپور، تحلیل گر اقتصادی، گفت: بهبود محیط کسب و کار نسبت به واگذاری مالکیت یا مدیریت در اولویت است و دولت باید دست از دخالت بردارد و به بخش خصوصی اعتماد کند. 

وی با تاکید بر اصلاح ساختار خصوصی سازی افزود: خصوصی سازی مجموعه ای از اقدامات است و باید توجه داشته باشیم که کوچک کردن دولت، تفکیک حاکمیت از اقتصاد و تصدی گری ضروری است.

این تحلیلگر اقتصادی گفت: بنگاه ها به ارزش جاری واگذار می شود. اما صورت‌های مالی به ارزش دفتری ارایه می شود. اما خصوصی سازی فراتر از این مباحث است. محیط اقتصادی در سال‌های مختلف متفاوت است و نمی‌توان شرکت ها را به صورت همگن مقایسه کرد زیرا زمان واگذاری بسیار با اهمیت است. باید ارتقای تکنولوژی شرکت‌ها مورد ارزیابی قرار گیرد.

بخش خصوصی، مغفول مانده خصوصی سازی

محمد شبانی نیز دیگر سخنران پنل تخصصی، با بیان اینکه سال گذشته ارزیابی عملکرد صنعت برق انجام شد، گفت: مغفول مانده خصوصی سازی در صنعت برق، بخش خصوصی بود. مصرف کننده و حاکمیت شرایط بهتری داشتند اما سرمایه گذار در این شرایط مغفول ماند. زیرا قیمت گذاری توسط بخش دیگری تعیین می‌شود و از همین رو، سرمایه گذار نتوانست شرابط بهتری داشته باشد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سید شمس‌ الدین حسینی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سید شمس الدین حسینی ارزیابی عملکرد خصوصی سازی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۳۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد

سرپرست سازمان خصوصی سازی با اشاره به روز جهانی کار و کارگر از آزادسازی وثیقه و به نام شدن سهام ترجیحی متعلق به ۶۴۱۶۱ تن از کارگران خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، ابراهیم بازیان با تبریک روز جهانی کار و کارگر و هفته کار و کارگر گفت: تعداد 5،221،627،710 سهم متعلق به 64،161 نفر در 154 شرکت که در سالهای قبل واگذار شده بود؛ از وثیقه آزاد و سهام به نام کارگران منتقل شده است.

واگذاری 305،893،562 سهم دولت به 3008 کارگر از ابتدای دولت سیزدهم

سرپرست سازمان خصوصی سازی ادامه داد: با توجه به سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی مبنی بر گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به منظور تامین عدالت اجتماعی ، تشویق اقشار مردم به پس‌انداز و سرمایه‌گذاری و بهبود درآمد خانوار و در اجرای تبصره (3) ماده «20» قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تعداد 305،893،562 سهم دولت در 10 شرکت مشمول واگذاری به 3008 نفر از کارکنان و کارگران شاغل و بازنشسته به عنوان سهام ترجیحی واگذار شده است.

بازیان در همین زمینه افزود: مطابق مقررات، واگذاری سهام ترجیحی به صورت صد در صد اقساط با مدت 10 سال صورت می­گیرد و بهای سهام واگذار شده از محل سود سهام مورد واگذاری پرداخت می شود.

ارائه تخفیف قیمتی در واگذاری سهام ترجیحی به کارگران

وی در بخش دیگری از سخنان خود، از برنامه دولت برای حمایت از کارگران خبر داد و گفت: دولت در نظر دارد با هدف حمایت از کارگران؛ قیمت سهام ترجیحی شرکتهای قابل واگذاری را با اعمال تخفیف به آنان واگذار نماید.

بازیان در همین زمینه اضافه کرد: کلیات این پیشنهاد به تصویب هیأت واگذاری رسیده و پس از تصویب جزئیات و طی مراحل قانونی، در واگذاری سهام ترجیحی مبنای عمل قرار خواهد گرفت.

سرپرست سازمان خصوصی سازی از یک تصمیم دیگر هیات واگذاری خبر داد و خاطرنشان کرد: به موجب تصمیم دیگر هیئت واگذاری؛ سهام ترجیحی مستقل از سهام بلوکی به کارکنان واگذار خواهد شد و بر این اساس کارکنان شرکت مشمول واگذاری؛ صرفنظر از فروش یا عدم فروش سهام بلوکی؛ قبل از خرید سهام توسط بخش خصوصی، سهامدار شرکت محل اشتغال خود خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آدرس ریل نقدینگی در صنعت ریلی
  • اذعان ارتش اسرائیل به ناکامی برابر مقاومت فلسطین
  • اذعان ارتش رژیم صهیونیستی به ناکامی برابر مقاومت فلسطین
  • به رییس سازمان خصوصی‌سازی گفتم جزء فرهیخته‌ترین‌ها هستی بین افرادی که از کشتارگاه، بهشت‌زهرا و... آمده‌اند
  • مهم ترین تفاوت های پیچ خشکه و معمولی
  • چند نوع تست لاستیک وجود دارد؟
  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • ارزیابی نهایی خسارت آتش سوزی شفت از سوی متولیان بیمه