Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@07:12:09 GMT

بودجه به ذینفعان نرسید

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۵۵۲۳۴

بودجه به ذینفعان نرسید

این درحالی است که پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان در بند۳ سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۳ مورد تاکید قرار گرفته و در قانون برنامه ششم توسعه هم تمهیدات لازم از قبیل ارائه تسهیلات جهت افزایش سلامت ازدواج و درمان ناباروری در قالب بودجه سنواتی تکلیف شده است و بر همین اساس بود که در قانون بودجه۱۴۰۰ بیمه درمان ناباروری تصویب و دولت مکلف به پوشش ۹۰درصدی کل هزینه‌های سه دوره کامل یکی از روش‌های کمک باروری (آی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سی. اِس. آی) و (آی. وی. اِف) برای هر زوج نابارور و پوشش هزینه‌های دارویی و پاراکلینیک و سایر روش‌های درمان ناباروری شد اما اجرای این بند از قانون بودجه در دولت قبل بلاتکلیف ماند و یکی از نخستین مصوبه‌های دولت سیزدهم تصویب شیوه اجرای قانون بیمه ناباروری و تحت پوشش بیمه‌های پایه قرار گرفتن خدمات نازایی و ناباروری بود.

پیش از این، بسته حمایت از زوج‌های نابارور وجود داشت؛ به این معنی که اعتبارات درمان ناباروری در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌گرفت اما اکنون با محقق شدن بیمه درمان ناباروری، این سازمان بیمه سلامت است که هزینه‌های درمان نازایی را می‌پردازد. به‌این‌ترتیب، ۹۰درصد از هزینه‌های لازم برای فرزنددار شدن، از دوش مردم پایین می‌آید و به بیمه محول می‌شود که پیامدش چیزی جز افزایش توان زوج‌ها برای درمان ناباروری و البته افزایش فرزندآوری نیست.
این وعده صادق حتی بند سوم سیاست‌های کلی جمعیت را از محاق فراموشی خارج کرد؛‌ بندی مهم از یک سند ۱۴ماده‌ای که «پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان، درمان ناباروری مردان و زنان، تقویت نهادها و موسسات حمایتی مرتبط» را هدفگذاری کرده است. محقق شدن بیمه درمان ناباروری همچنین ثابت کرد که می‌توان برای رفع هر مشکل برنامه داشت و موانع را یکی‌یکی از پیش پا برداشت و در ضمن نور امید را به قلب کسانی همچون زوج‌های نابارور که همزمان در جبهه سختی‌های درمان و تامین هزینه‌ها می‌جنگند،‌ تاباند.
«بهرام عین‌اللهی»، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص اقدامات حمایتی وزارت بهداشت در زمینه درمان ناباروری، گفت: یکی از اولویت‌های اصلی وزارت بهداشت، بحث جوانی جمعیت است. سه‌ونیم میلیون فرد نابارور در کشور داریم و این افراد چنانچه از خدمات درمانی خوبی بهره‌مند شوند، می‌توانند صاحب فرزند شوند.
وی افزود: با توجه به اهمیت این اولویت، به بیمه‌ها تاکید شد که هزینه افرادی را که نابارور هستند پرداخت کنند و باید این مژده را به ملت عزیز بدهیم که ۹۰درصد خدماتی که برای افراد نابارور انجام می‌شود، تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد و این موضوع را به تمام مراکز مربوط اعلام کردیم تا افراد نابارور را با احترام پذیرش کنند.
 
گسترش مراکز ناباروری در استان‌ها
عین‌اللهی گفت: از طرفی مراکز ناباروری در استان‌های مختلف گسترش پیدا کرده است و امیدواریم با این اقدام خدمات پایداری برای درمان ناباروری ارائه شود.
وی درخصوص وضعیت کنونی کرونا و لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی بیان کرد: این همه‌گیری هنوز در جهان خاموش نشده و ممکن است با جابه‌جایی‌ها و مسافرت‌هایی که صورت می‌گیرد، سویه‌های جدیدی پیدا شود؛ بنابراین باید همچنان بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاکید کرده و مراقب باشیم.
 
اهمیت اجرای یک قانون
پوشش و حمایت دولت از زوج‌های نابارور اقدام بسیار موثر در جوانی جمعیت است؛ مساله‌ای که مجلس شورای اسلامی همواره بر اجرای آن تاکید می‌کند. چندی پیش رییس مجلس شورای اسلامی از وزیر بهداشت خواست که با جدیت دو موضوع درمان ناباروری و توجه به مناطق محروم در حوزه بهداشت و درمان را دنبال کند.
محمدباقر قالیباف گفت: جمعیت حدود سه‌میلیون نفری نابارور داریم که پیش‌بینی‌های لازم برای توجه به آن‌ها در قانون جوانی جمعیت آمده است. وزیر بهداشت قول دهد با جدیت این موارد را دنبال کند. فاطمه قاسم‌پور، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مساله مهم جمعیت و ارائه خدمات به خانواده‌های ایرانی برای فرزندآوری یکی از موضوعات مهم مساله درمان ناباروری، توسعه زیرساخت‌ها، تجهیز مراکز و تربیت کادر موثر و یارانه درمان است. زوجین نابارور که تمایل بسیار زیادی به فرزندآوری دارند اما هزینه درمان ناباروری در کنار رنج فرایندهای درمان و نداشتن فرزند، باعث می‌شود تا ما به‌عنوان سیاستگذار در سیاست‌های جمعیت، یارانه بیمه و درمان و حمایت جدی از آن‌ها داشته باشیم.
رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس با اشاره به اینکه در چند سال اخیر یارانه درمان ناباروری در بودجه سنواتی دیده شده اما انحراف عملکرد آن بالاست، افزود: در ابتدای مجلس یازدهم نظارت بر اجرای بودجه سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، ساماندهی بودجه هدفمند برای خانواده‌های نابارور مورد توجه قرار گرفت و در قانون جوانی جمعیت با همت مجلس، بیمه درمان ناباروری در کنار دیگر خدمات دیده شد.
وی عنوان کرد: متاسفانه در چند سال اخیر اگرچه اعتبارات خوبی برای درمان ناباروری تخصیص یافت، متاسفانه بودجه به ذینفعان نرسید و هزینه موارد دیگری شد که از طریق دیوان محاسبات پیگیر آن هستیم و مسببان باید پاسخگو باشند.
قاسم‌پور با بیان اینکه در بودجه سال۱۴۰۰ مجلس به‌منظور ساماندهی به بودجه درمان ناباروری در بند (هـ) تبصره‌۱۷، وزارت بهداشت را به تشکیل کارگروهی متشکل از نمایندگان جهاد دانشگاهی، معاونت درمان، کمیته امداد امام خمینی (ره) و مجموعه‌های فعال در این زمینه دعوت کرد، گفت: هدف از تشکیل این کارگروه جامع‌سازی خدمات بود. یارانه‌ها نباید به افرادی اختصاص پیدا کند که تنها از طریق مراکز علوم پزشکی اقدام به درمان کرده‌اند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم اظهار داشت: براساس بند (هـ) تبصره۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مقرر بود ۹۰درصد یارانه درمان برای سه دوره هر کدام از زوجین نابارور و پوشش هزینه‌های دارویی و پاراکلینیکی و ایجاد سامانه ثبت اطلاعات اختصاص یابد، مجلس در کنار ساماندهی‌ها در این تبصره، ۱۳۰۰میلیارد تومان برای درمان ناباروری تخصیص داد تا تنظیم‌گری کرده باشد و بودجه کافی برای حل مسائل این خانواده‌ها دراختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد.

منبع: صبح نو

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نوزاد ایران بیمه درمان ناباروری برای درمان ناباروری درمان ناباروری وزارت بهداشت جوانی جمعیت پوشش بیمه هزینه ها زوج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۵۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

هزینه بیمه ماشین به طور سالانه افزایش پیدا می‌کند. اگر به تازگی ماشین خریده‌اید یا می‌خواهید بیمه ماشین‌تان را تمدید کنید، بهتر است با آخرین قیمت بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ آشنا شوید. - اخبار بازار -

در این مقاله درباره  هزینه بیمه شخص ثالث ماشین  در سال 1403 صحبت می‌کنیم و روش خرید اقساطی بیمه شخص ثالث را توضیح می‌دهیم. شما می‌توانید برای خرید بیمه ماشین از پلت‌فرم‌های خرید آنلاین بیمه استفاده کنید و هزینه آن را به صورت قسطی پرداخت کنید.

محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث ماشین

قیمت بیمه شخص ثالث ماشین به عواملی مثل حق بیمه پایه، کاربری خودرو، جریمه دیرکرد، پوشش مالی بیمه، تخفیف‌های عدم خسارت خودرو و تاثیر مدت اعتبار بیمه شخص ثالث بستگی دارد. در ادامه، هر کدام از این عوامل را توضیح می‌دهیم.

حق بیمه پایه در سال 1403

حق بیمه پایه به نرخ دیه انسان کامل در در ماه حرام، تعداد سیلندر ماشین و ظرفیت بار بستگی دارد. ماه‌های حرام ذی‌القعده، ذی‌الحجه، محرم و رجب هستند و نرخ دیه هم در این ماه‌ها برابر با 1 میلیارد و 600 میلیون تومان است. اگر در ماه‌های غیر حرام تصادف کنید و شخصی آسیب ببیند، برای دیه شخص ثالث باید 1 میلیارد و 200 میلیون تومان پرداخت کنید. در صورتی‌که در ماه‌های حرام تصادف کنید و شخص ثالث فوت کند، نرخ دیه به میزان یک سوم افزایش پیدا می‌کند.

 

نوع کاربری خودرو

کاربری خودرو میزان ریسک آن را برای شرکت بیمه نشان می‌دهد. مثلا اگر ماشین شما تاکسی درون شهری است، حق بیمه ماشین شما 10 درصد افزایش پیدا می‌کند. درصد افزایش حق بیمه شخص ثالث برای ماشین‌های مختلف به شرح زیر است.

کاربری خودرو

درصد افزایش حق بیمه

ماشین سواری با کاربری آژانس و تاکسی درون‌شهری

10

تاکسی و مسافرکش برون‌شهری

20

ماشین‌های مخصوص حمل مواد سوختنی مایع و گاز

25

ماشین‌های مخصوص حمل مواد منفجره و خطرناک

50

ماشین‌های تعلیم و آزمون رانندگی

15

ماشین‌های مسابقه‌های رانندگی

50

جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث

برای اینکه جریمه دیرکرد را حساب کنید باید حق بیمه پایه شخص ثالث را بدون تخفیف بر 365 روز سال تقسیم کنید. بنابراین، اگر ماشین شما 4 سیلندر باشد، جریمه دیرکرد 11312 تومان است.

میزان پوشش مالی

هر سال شرکت بیمه مرکزی کمترین و بیشترین پوشش مالی را اعلام می‌کند. حداقل پوشش مالی در سال 1403 برابر با 40 میلیون تومان و حداکثر مقدار آن 800 میلیون تومان است. شما می‌توانید پوشش مالی مناسب را از شرکت‌های بیمه‌گذار تهیه کنید.

تخفیف عدم خسارت خودرو

اگر بیمه شخص ثالث ماشین را تهیه کنید و ماشین شما دچار خسارت نشود، می‌توانید از تخفیف عدم خسارت خودرو استفاده کنید. در این حالت، شرکت بیمه برای تمدید بیمه شخص ثالث به شما تخفیف می‌دهد. درصد تخفیف در سال اول 5 درصد است و اگر هفت سال بدون خسارت از ماشین استفاده کنید، می‌توانید 35 درصد تخفیف بگیرید.

مدت اعتبار بیمه شخص ثالث

هنگام خرید بیمه شخص ثالث ماشین، باید مدت زمان اعتبار آن را مشخص کنید. معمولا بیمه‌نامه به دو صورت کوتاه‌مدت و بلندمدت صادر می‌شوند. بیشتر مشتری‌های بیمه ماشین ترجیح می‌دهند، بیمه شخص ثالث یک ساله بخرند. در این حالت، هزینه بیمه ارزان‌تر است. بیمه شخص ثالث کوتاه‌مدت برای خودروهای اجاره‌ای مناسب است. اگر ماشین شما اجاره‌ای است یا می‌خواهید آن را بفروشید، بهتر است بیمه شخص ثالث کوتاه‌مدت تهیه کنید.

قیمت بیمه شخص ثالث ماشین برای خودروهای سواری

با توجه به عوامل ذکر شده، حق بیمه پایه ماشین برای خودروهای مختلف با توجه به تعداد سیلندر آن‌ها به شرح زیر است.

تعداد سیلندرهای ماشین

حق بیمه به تومان

کمتر از 4 سیلندر

4129000

پیکان، پراید و سمند

4889900

سایر 4 سیلندرها

5747800

بیشتر از 4 سیلندر

6433000

 

نکته مهم این است که اگر ماشین شما آژانس یا تاکسی درون‌شهری باشد، 10 درصد بیشتر از این مبلغ‌ها باید پرداخت کنید. خودروهای سواری با کاربری مسافرکش برون‌شهری هم باید 20 درصد بیشتر از حق بیمه خودروهای سواری پول بدهند.

هزینه بیمه شخص ثالث ماشین برای خودروی بارکش

حق بیمه خودروهای بارکش با توجه به ظرفیت بارگیری و نوع بار محاسبه می‌شود. اگر از ماشین برای حمل مواد منفجره استفاده می‌کنید، باید 50 درصد بیشتر پرداخت کنید. کسانی هم که با استفاده از وسیله نقلیه خودشان مواد سوختنی مایع و گاز حمل می‌کنند، باید 25 درصد حق بیمه بیشتری پرداخت کنند. جدول زیر حق بیمه خودروهای بارکش را نشان می‌دهد.

نوع ماشین

حق بیمه به تومان

بارکش با ظرفیت بارگیری تا 1 تن

5590000

بارکش با ظرفیت بارگیری بین 1 تا 3 تن

6091300

بارکش با ظرفیت بارگیری بین 3 تا 5 تن

7710100

بارکش با ظرفیت بارگیری بین 5 تا 10 تن

9878500

بارکش با ظرفیت بارگیری بین 10 تا 20 تن

11495500

بارکش با ظرفیت بارگیری بیش از 20 تن

12182500

 

هزینه بیمه شخص ثالث برای خودروهای عمومی

خودروهای عمومی شامل ون، مینی‌بوس و اتوبوس باید طبق جدول زیر حق بیمه را حساب کنند.

نوع وسیله نقلیه

حق بیمه به تومان

ماشین با ظرفیت 7 نفر با احتساب راننده

11840800

وسیله نقلیه با ظرفیت 9 نفر با احتساب راننده

12182500

ون با ظرفیت 10 نفر، به‌علاوه راننده

12318200

مینی‌بوس 16 نفره به‌علاوه راننده

15145400

مینی‌بوس 21 نفره با احتساب راننده

15732200

اتوبوس 27 نفره، به‌علاوه راننده

23197200

اتوبوس 40 نفره، به‌علاوه راننده و کمک

29186300

اتوبوس 44 نفره، به‌علاوه راننده و کمک

30974200

 

شرایط خرید قسطی بیمه شخص ثالث

برای خرید بیمه قسطی شخص ثالث  باید در سامانه‌های خرید آنلاین بیمه ثبت‌نام کرده و اطلاعات خودرو را وارد کنید. بعد از تکمیل اطلاعاتی مثل پلاک ماشین و سال ساخت خودرو، می‌توانید انواع بیمه‌نامه‌های مختلف را بررسی کنید و یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. در این مرحله، با انتخاب گزینه پرداخت قسطی فقط 30 درصد حق بیمه را پرداخت می‌کنید و بقیه مبلغ حق بیمه را در چک‌های 2 و 4 ماهه به حساب شرکت واسطه واریز می‌کنید. نکته مهم این است که هزینه بیمه شخص ثالث ماشین در حالت قسطی و نقدی یکسان است و لازم نیست پول بیشتری پرداخت کنید.

"این مطلب تبلیغاتی است"

دیگر خبرها

  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه
  • ایران جزو کشور‌های شناخته شده دنیا در درمان ناباروری
  • کمک فناوری به ۹۰ درصد زوج‌های نابارور
  • هزینه بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکند
  • بودجه مورد نیاز برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور/ از رشد موالید تا چند فرزندی
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال