Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان برنامه و بودجه کشور با انتشار فراخوان، از جامعه علمی و صاحبنظران، مؤسسات پژوهشی و جامعه دانشگاهی و اندیشگاهی کشور دعوت کرد در تدوین مطالعات پشتیبان برنامه هفتم توسعه کشور مشارکت کنند.

به گزارش ایسنا، در فراخوان مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری خطاب به دانشگاه‌ها، مؤسسات و مراکز پژوهشی، انجمن‌های علمی، اندیشکده‌ها، مؤسسات و مراکز تحقیقاتی حوزه‌های علمیه، صاحبنظران و متخصصان برنامه‌ریزی توسعه و سازمان‌های مردم نهاد، آمده است: "با عنایت به اهمیت مشارکت ذینفعان در طول فرایند تدوین برنامه، این مرکز، بنا به وظیفه‌ای که از طرف سازمان برنامه و بودجه کشور به عهده آن گذاشته شده است، با تعریف سازوکار مورد نیاز، جلب مشارکت حداکثری اشخاص حقیقی و حقوقی صاحبنظر در امر برنامه‌ریزی توسعه را در تدوین برنامه مدنظر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

در ادامه با اشاره به وجود پیشینه بیش از هفت دهه برنامه‌ریزی توسعه در کشور و کامیابی‌ها و ناکامی‌های این برنامه‌ها عنوان شده است: "این برنامه‌ها با وجود دستیابی به دستاوردهای گوناگون، نتوانسته است کشور را به هدف نهایی توسعه که زیست با کیفیت و عادلانه همه مردم در جغرافیای سرزمین است، برساند و هنوز مسائل و چالش‌های کلیدی در کشور وجود دارند که بخشی از آن‌ها در گرو کاربرد ابزار برنامه‌ریزی از جمله برنامه‌ریزی توسعه است."

همچنین در این فراخوان به تدوین برنامه هفتم توسعه اشاره شده و آمده است: "فرصتی فراهم شده است تا در جهت شناسایی و حل مسائل، از مشارکت همه ذینفعان در مرحله تدوین برنامه توسعه بهره گرفته شود. تجربیات نشان می‌دهد که مشارکت ذینفعان در تمام فرایند برنامه‌ریزی از جمله در مرحله تدوین، یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت یک برنامه به شمار می‌رود و انتخاب اهداف صحیح و میزان تحقق آن‌ها در برنامه را افزایش می‌دهد."

در ادامه این فراخوان، با دعوت از ذینفعان غیردولتی برای مشارکت نظری در تدوین مطالعات پشتیبان برنامه هفتم توسعه کشور، این محورها به عنوان پیشنهادهای اولیه برای مشارکت اعلام شده است: 

- مهم‌ترین مسائل کلیدی کشور

- اصلی‌ترین پیشران (منطقه‌ای، بخشی، موضوعی) برای رشد و توسعه کشور

- ساختار مناسب برای سند برنامه توسعه (پیشنهادی برای جایگزین کردن برنامه‌های توسعه حکم‌مبنا)

- نحوه تعامل، بخش، منطقه (استان) در نظام برنامه‌ریزی

- چگونگی افزایش مشارکت‌های ذینفعان در تدوین و اجرای برنامه توسعه ملی

- پیشنهادها برای افزایش اختیارات و پاسخگویی سطوح اداری- سیاسی زیر ملی (استانی و محلی)

- پیشنهادهایی برای تحول در نهاد و نظام برنامه‌ریزی

- الگوی مناسب برای پایش، نظارت، کنترل و اصلاح برنامه در زمان اجرا

- پیشنهادهای اصلاحی مرتبط با نظام حکمرانی موجود در نظام برنامه‌ریزی

- چگونگی ارتباط سند تحول دولت با برنامه هفتم توسعه کشور

مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری پس از دریافت پیشنهادها شامل ایده‌ها، پیشنهاد عنوان برای برگزاری نشست علمی-تخصصی، گزارش مطالعاتی، مقاله، یادداشت و... از صاحبنظران، مؤسسات پژوهشی و جامعه اندیشگاهی، آنها را طبقه‌بندی خواهد کرد.

بر اساس این طبقه‌بندی، چگونگی تدقیق و تفصیلی کردن پیشنهادها و سپس انتقال نظرات به سازمان برنامه برای بهره‌برداری در تدوین برنامه هفتم توسعه، سازماندهی خواهد شد. در این سازماندهی به روش‌های مختلف (چاپ ویژه‌نامه، گاهنامه و ...) نظرات دریافتی به جامعه هدف منعکس خواهد شد. 

مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری، سابقه برگزاری جلسات هم‌اندیشی و نشست‌های علمی- تخصصی با خبرگان و صاحبنظران، انتشار مجموعه مطالعات هفتاد سال برنامه‌ریزی توسعه در ایران در ۶ جلد، آسیب‌شناسی نظام برنامه‌ریزی و برنامه‌های توسعه ایران و احصای ریشه‌ها، بررسی تطبیقی برنامه‌های توسعه در ایران و کشورهای منتخب، تجربه برنامه‌ریزی توسعه در جهان، گسست‌ها و گذارها، شناسایی مسائل، پیشران‌ها و هسته‌های کلیدی توسعه کشور، انجام فراتحلیل بر مطالعات ۷۰ سال برنامه‌ریزی توسعه در ایران، بررسی سیاست‌های کلی برنامه‌های توسعه بعد از انقلاب اسلامی و الزامات و دلالت‌های رشد اقتصادی ۸ درصد در برنامه هفتم توسعه را در کارنامه خود دارد.

بنابر اعلام روابط عمومی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان برنامه و بودجه، در این فراخوان، شماره تلفن ۴۳۳۰۶۴۲۸-۰۲۱ و ایمیل  dfrc1398@gmail.com برای ارتباط با دبیرخانه مطالعات پشتیبان تدوین برنامه هفتم توسعه (خانم علی‌بیکی علوی) اعلام شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری برنامه هفتم توسعه مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری برنامه ریزی توسعه برنامه هفتم توسعه نظام برنامه ریزی برنامه های توسعه مطالعات پشتیبان سازمان برنامه تدوین برنامه توسعه کشور برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۵۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه طرح‌های توسعه بنادر کشور پیوست پدافند غیرعامل دارند

به گزارش خبرنگار مهر، محمد شکیبی نسب چهارشنبه شب در آئین رونمایی از طرح جامع مطالعات تفصیلی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل بندر بوشهر و بنادر تابعه اظهار کرد: در این استان با وجود ۱۱ بندر تجاری و ۲۷ بندر صیادی ارتزاق ۷۰ درصد ساحل نشینان به دریا وابسته است که چنین شرایطی در این حوزه سیاست گذاری و برنامه ریزی ویژه ای می‌طلبد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر افزود: با مطالعه انجام شده پیرامون مدیریت بحران و پدافند غیرعامل بندر بوشهر و بنادر تابعه، دارایی‌های حساس و حیاتی و نقش بنادر در پاسخگویی به نیاز صادرات و واردات کشور بخوبی مورد ارزیابی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: بالای ۹۰ درصد صادرات و واردات کشور به لحاظ وزنی و بالا ۷۵ درصد آن به لحاظ ارزشی بر بستر دریا انجام می‌شود که این آمار نشان از اهمیت انکار ناپذیر بنادر به عنوان پل ارتباطی بین خشکی و دریا هستند.

شکیبی نسب اظهار کرد: آسیب به چنین نقاط حساسی می‌تواند آسیب به کل پیکره کشور باشد که مطالعات پدافند غیرعامل در این حوزه کمک می‌کند تهدیدها در بخش‌های مختلف شناسایی و تصمیم گیری لازم در این حوزه اعمال شود.

وی گفت: در هر حال حاضر تمامی طرح‌های توسعه بنادر کشور به طور قطع پیوست پدافند غیرعامل دارند که این نشان از حساسیت و اهمیت پدافند غیرعامل است.

شکیبی نسب اظهار کرد: هوشمندی، تدبیر و درایت تیم مدیریت HSE و مدیریت بحران سازمان بنادر و دریانوردی با حضور جعفری نویدبخش آینده‌ای بسیار خوب و منسجم در مدیریت بنادر به لحاظ ریسک‌ها و تهدیدها است.

وی اضافه کرد: طرح تفصیلی مطالعات مدیریت بحران و پدافند غیرعامل بندر بوشهر و بنادر تابعه در هشت فصل و ظرف مدت ۲ سال برای بنادر بوشهر، کنگان، گناوه، دیر، دیلم و عسلویه انجام شده و این مهم برای جزیره خارگ نیز در دستور کار قرار دارد.

شکیبی نسب افزود: مطالعات انجام شده در ۶ بندر استان و در هشت فصل شامل «مفاهیم و شناخت فیزیکی بندر»، «بررسی و شناسایی فرایندهای اصلی بندر و تعیین اهمیت در هر یک از آنها»، «تهدید شناسی با رویکرد تهدیدات انسان ساخت و مخاطرات طبیعی بندر» و «تحلیل و آنالیز خطرپذیری المان‌های مختلف بندر» است.

وی عنوان کرد: از دیگر فصل‌های مطالعات انجام شده در بنادر استان می‌توان به «ارزیابی ریسک کمی و کیفی هر کدام از المان‌ها در زنجیره عملکرد اصلی بندر»، ارائه راهکار و روش‌های بهسازی المان‌های بندر و تعیین اولویت‌های انجام آن- طرح‌های عملیاتی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل»، «مدیریت ریسک بنادر تابعه بوشهر» و «تهیه اسناد مناقصه برای انتخاب مشاور جهت انجام خدمات مطالعات فاز یک و دو برای سه اولویت اول و اجرا دوره آموزشی تخصصی» است.

در این آئین عبدالله جعفری، مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست سازمان بنادر و دریانوردی لوح تقدیر اهدایی محمد حسن نامی رئیس سازمان و دبیر شورای عالی مدیریت بحران کشور را به محمد شکیبی نسب مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اهدا کرد.

این لوح تقدیر به واسطه عملکرد موفق اداره کل در عرصه‌های مدیریت بحران، امدادرسانی، بخصوص حوادث و سیلاب اخیر کشور و کاهش خطرپذیری و اقدامات پیشگیرانه در مخاطرات طبیعی به مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اهدا شد.

کد خبر 6100969

دیگر خبرها

  • همه طرح‌های توسعه بنادر کشور پیوست پدافند غیرعامل دارند
  • سند امنیت انرژی تصویب شد
  • سند آمایش لرستان در چارچوب برنامه توسعه تا مردادماه آماده شود
  • بانک ملی ایران؛ پشتیبان توسعه طرح های صنعت نفت کشور
  • مجمع‌عمومی اتحادیه دانشگاه‌ها و مؤسسات غیرانتفاعی برگزار می‌شود
  • هزینه فوق برنامه مدارس غیردولتی در سال تحصیلی جدید ۴۰ درصد شهریه می‌شود
  • انتصاب رییس مرکز برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه منابع دانشگاه شریف
  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • بسیاری از مسائل معلمان در برنامه هفتم توسعه مدنظر قرار گرفته است
  • ۴۰ هزار میلیارد تومان به بدنه آموزش و پرورش اعتبار تزریق شده است